English Questions for IBPS CWE PO, Clerk, RRB and Specialist Officers Exams - Set 11

Directions: Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct, as it is, mark (e) as the answer.

1. Though we have kept in mind to try and maintain most facilities, we would like to request you to kindly bear with us any inconvenience that may caused.
(a) must keep in mind to try  and maintain
(b) have kept in mind trying and maintain
(c) would keep in mind trying and maintain
(d) Should have kept in mind to try and to maintain
(e) No correction required

2. The tea estate administration is in such mess there is no leader to set the things right.
(a) in such a mess here
(b) in a such mess that here
(c) in such a mess that there
(d) with such a mess that there
(e) No correction required

3. We met him immediately after the session in which he had been given a nice speech.
(a) would be giving
(b) has been given
(c) will have given
(d) had given
(e) No correction required

4. The moment the manager came to know of the fraudulent action of his assistant, he order immediately dismissed him.
(a) immediately ordered  his dismissed
(b) ordered his immediate dismissal
(c) immediately order dismissal  him
(d) ordered for immediately dismissal him
(e) No correction required

5. The drama had many scenes which were so humorous that it was hardly possible to keep a straight face.
(a) hardly possible for keeping
(b) hardly impossible keeping
(c) hardly impossible  to keep
(d) hardly possible keeping
(e) No correction required

6. He confidently asked the crowd if they thought he was right and the crowd shouted that they did.
(a) that he did
(b) that they had
(c) that he is
(d) that he didn’t
(e) No correction required

7. Acquisition of certain specific skills can be facilitated from general awareness, education and exposure to novel situations.
(a) can be facilitated by
(b) may facilitate through
(c) can be felicitated with
(d) may be felicitated with
(e) No correction required

8.The man who has committed such  a serious crime must get the mostly severe punishment.
(a) be getting the mostly severely
(b) get the most severe
(c) have got  the most severely
(d) have been getting the severe most
(e) No correction required

9. The research study is an eye-opener and attempts to acquaint us with the problems of the poor nations.
(a) attempted to acquaint
(b) attempts at acquainting
(c) attempts to acquaint
(d) attempting to acquaint
(e) No correction required

10. If I would have realized the nature of the job earlier, I would not have accepted it.
(a) If I have had
(b) I case I would have
(c) had I been
(d) had I
(e) No correction required

ANSWERS:
1.(e)
2.(c)
3.(d)
4.(b)
5.(e)   
6.(e)
7.(a)
8.(b) 
9.(e)
10.(d)

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl