Computer Knowledge Questions for Bank PO Exams : Previous Questions Set 6


Computer Knowledge / Awareness questions for Bank PO Exams: Previous year’s questions from Bank PO and clerk exams are very important as they frequently appear in bank exams papers. Attempt previous year’s questions given here.

1. The purpose of the primary key in a database is to
(a) unlock the database
(b) provide  a map of the data
(c) uniquely identify  a record
(d) establish constraints on database operations
(e) None of the above

2.It contains specific rules and words  that express the logical steps of an alogrithm
(a) programming language
(b) syntax
(c) programming structure
(d) logic chart
(e) None of these

3.The design of the network is called the network
(a) Architecture
(b) server
(c) transmission
(d) type
(e) None of these

4.The most frequently used instructions of  a computer program are likely to be fetched  from
(a) the hard disk
(b) cache memory
(c) RAM
(d) registers
(e) None of these

5.It contains data descriptions and defines the name,data type, and length of each field field in the database
(a) data dictionary
(b) data table
(c) data record
(d) data field
(e) None of these

6.Personal logs or journal entries posted on the Web are known as
(a) listserves
(b) Webcasts
(c) blogs
(d) subject directories
(e) None of these

7.It uses pictures(called icons) and menus displayed on the screen to send commands to the computer system
(a) command-based user interface
(b) GUI
(c) system utility
(d) API
(e) None of the above

8.This manual tells you how to use a software program
(a) documentation
(b) programming
(c) technical
(d) user
(e) None of these

9.Which of the following is NOT  atype of broadband Internet connection?
(a) cable
(b) DSL
(c) Dial-up
(d) Satellite
(e) None of these

10.Software,such as viruses,worms and Trojan horses,that has a malicious intent,is known as
(a) spyware
(b) adware
(c) spam
(d) malware
(e) None of these

1. b
2. c
3. a
4. b
5. a
6. c
7. b
8. a
9. c
10. d

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl