Study Material for Computer Awareness Bank PO : Test 3


1. ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.
A. An instruction
B. Software
C. Memory
D. A processor
Ans : B
2. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ____________ software to work together.
A. management
B. processing
C. utility
D. application
Ans : D
3. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of two different:
A. platforms.
B. applications.
C. programs.
D. storage devices.
Ans : A
4. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems.
A. languages
B. methods
C. CPUs
D. storage devices
Ans : C
5. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:
A. network.
B. mainframe.
C. supercomputer.
D. client.
Ans : A
6. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses.
A. supercomputers
B. clients
C. laptops
D. mainframes
Ans : D
7. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.
A. Servers
B. Supercomputers
C. Laptops
D. Mainframes
Ans : B
8. DSL is an example of a(n) ____________ connection.
A. network
B. wireless
C. slow
D. broadband
Ans : D
9. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:
A. digital divide.
B. Internet divide.
C. Web divide.
D. broadband divide.
Ans : A
10. ____________ is the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale.
A. Nanotechnology
B. Micro-technology
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Ans : A
11. Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?
A. Process à Output à Input à Storage
B. Input à Outputà Process à Storage
C. Process à Storage à Input à Output
D. Input à Process à Output à Storage
Ans : D
12. ____________ bits equal one byte.
A. Eight
B. Two
C. One thousand
D. One million
Ans : A
13. The binary language consists of ____________ digit(s).
A. 8
B. 2
C. 1,000
D. 1
Ans : B
14. A byte can hold one ____________ of data.
A. bit
B. binary digit
C. character
D. kilobyte
Ans : C
15. ____________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
A. The platform
B. The operating system
C. Application software
D. The motherboard
Ans : B

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl