Computer Knowledge for Bank Exams : Test 1


1. Which of the following statements is FALSE concerning file names?
(A) Files may share the same name or the same extension but not both
(B) Every file in the same folder must have a unique name
(C) File extension is another name for file type
(D) The file extension comes before the dot (.) followed by the file name
(E) None of these
Ans : (D)
2. Verification of a login name and password is known as:
(A) configuration
(B) accessibility
(C) authentication
(D) logging in
(E) None of these
Ans : (C)
3. Which of the following would most likely NOT be a symptom of a virus?
(A) Existing program files and icons disappear.
(B) The CD-ROM stops functioning.
(C) The Web browser opens to an unusual home page.
(D) Odd messages or images are displayed on the screen.
(E) None of these
Ans : (B)
4. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
A. PSS
B. POS
C. inventory
D. data mining
Ans : A
5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal’s computer is an example of a law enforcement specialty called:
A. robotics.
B. simulation.
C. computer forensics.
D. animation.
Ans : C
6. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
A. gathering data
B. processing data into information
C. analyzing the data or information
D. storing the data or information
Ans : C
7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal’s movements.
A. POS
B. RFID
C. PPS
D. GPS
Ans : B
8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:
A. robotics.
B. computer forensics.
C. simulation.
D. forecasting.
Ans : A
9. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:
A. proprietary.
B. open.
C. experimental.
D. in the public domain.
Ans : A
10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.
A. Nanoscience
B. Microelectrodes
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Ans : A
11. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
A. Nanoscience
B. Nanotechnology
C. Simulation
D. Artificial intelligence (AI)
Ans : D
12. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. A process
B. Software
C. Storage
D. Information
Ans : D
13. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
A. programming.
B. processing.
C. storing.
D. organizing.
Ans : B
14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.
A. present
B. input
C. output
D. store
Ans : B
15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:
A. data.
B. output.
C. input.
D. the process.
Ans : B

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl