Computer Awareness for Bank PO - Test 2


1. Computers use the ____________ language to process data.
A. processing
B. kilobyte
C. binary
D. representational
Ans : C
2. Computers process data into information by working exclusively with:
A. multimedia.
B. words.
C. characters.
D. numbers.
Ans : D
3. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A. eight bytes.
B. eight kilobytes.
C. eight characters.
D. eight bits.
Ans : D
4. The term bit is short for:
A. megabyte.
B. binary language.
C. binary digit.
D. binary number.
Ans : C
5. A string of eight 0s and 1s is called a:
A. megabyte.
B. byte.
C. kilobyte.
D. gigabyte.
Ans : B
6. A ____________ is approximately one billion bytes.
A. kilobyte
B. bit
C. gigabyte
D. megabyte
Ans : C
7. A ____________ is approximately a million bytes.
A. gigabyte
B. kilobyte
C. megabyte
D. terabyte
Ans : C
8. ____________ is any part of the computer that you can physically touch.
A. Hardware
B. A device
C. A peripheral
D. An application
Ans : A
9. The components that process data are located in the:
A. input devices.
B. output devices.
C. system unit.
D. storage component.
Ans : C
10. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:
A. scanner.
B. mouse.
C. keyboard.
D. printer.
Ans : D
11. Which of the following is an example of an input device?
A. scanner
B. speaker
C. CD
D. printer
Ans : A
12. All of the following are examples of storage devices EXCEPT:
A. hard disk drives.
B. printers.
C. floppy disk drives.
D. CD drives.
Ans : B
13. The ____________, also called the “brains” of the computer, is responsible for processing data.
A. motherboard
B. memory
C. RAM
D. central processing unit (CPU)
Ans : D
14. The CPU and memory are located on the:
A. expansion board.
B. motherboard.
C. storage device.
D. output device.
Ans : B
15. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:
A. application software.
B. system software.
C. operating system software.
D. platform software.
Ans : A

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl